Muži A – pohodlné vítězství

TJ Lokomotiva České Budějovice – TJ Dolní Cerekev

39:22 (19:13)

O uplynulém víkendu jsme narazili na tým z Dolní Cerekve. S tímto soupeřem zpravidla nemáme při vzájemných střetnutích poslední dobou větší potíže. Je to tým, který aktuálně okupuje poslední místo tabulky, a tak bylo jen na nás nic zbytečně nepodcenit. 

První polovina prvního poločasu byla vyrovnaná a vedení se přelévalo z jedné strany na druhou. My jsme v útoku nepůsobili zrovna moc kompaktně. Do zakončení jsme se vrhali po pár nahrávkách a soupeři se dařilo nás přerušovat. V obraně jsme hráli málo agresivně a Cerekev si v prostoru devítky dělala prakticky co chtěla, takže spousta z jejích útoků končila gólem v naší síti. 

Na naše problémy v obranné části hry jsme zareagovali vysunutím jednoho obránce a přešli jsme na systém obrany 1:5. Tím jsme útok hostí otupili. Bonusem navíc byly relativně snadné góly z rychlých protiútoků, které se nám podařilo realizovat po ztrátách soupeře. Náš náskok se tedy začal postupně navyšovat až jsme poločas vyhráli o 6 gólů. 

Úkol do druhého dějství zněl jasně. Hlavně nic nepodcenit a pokračovat v trendu nastoleném ve druhé polovině prvního poločasu. To jsme bezezbytku plnily a svůj náskok jsme během první poloviny druhého poločasu zdvojnásobili na rozdíl 12 gólů. Zápas se pak už jen dohrával a výsledkem bylo konečné vítězství v poměru 39:22.

Co říct závěrem? Snad jen to, že jsem rád, že se bojovalo po celý zápas i za rozhodnutého stavu a že si tentokrát do sytosti zahráli i méně vytěžovaní hráči našeho týmu. Příští zápas už bude o poznání těžší zkouškou, protože nás čeká výjezd na půdu Strakonic, které svůj tým v domácích zápasech notně posilují borci z prvoligového áčka. Tak držte palce, ať se nám zadaří i za týden. 

Více informací pro milovníky statistik zde:

https://www.handball.cz/souteze/muzi/2-liga-muzi-jvc/detail/zapas/732784a9-fa73-4ea0-808d-0890f43e87d0