Muži A – Saunovačka v Praze

Lokomotiva Vršovice – TJ Lokomotiva České Budějovice

25:27 (13:16)

O minulém prosluněném víkendu, respektive neděli, nás čekal výjezd do Prahy a souboj s místní Vršovickou lokomotivou. Největším problémem při střetnutí na tomto kolbišti bývá popasovat se s místní hrací plochou a specifickým prostředím nafukovací haly, které se při troše slunečního svitu mění ve velmi kvalitní saunu. Na druhou stranu podmínky jsou stejné pro všechny, tak není nad čím dlouze hořekovat.

Do zápasu jsme vstoupili poměrně povedeně. Útok fungoval na jedničku a nám se podařilo dát během první poloviny prvního poločasu slušných 11 gólů. Naše obrana také fungovala spolehlivě a soupeři jsme dovolili pouhé 4 góly. To jako by nás trochu ukolíbalo (nebo že by došly síly už tak brzy?) a soupeře jsme nechali za dalších 10 minut srovnat. Začaly nás srážet naše zbytečné chyby v útoku a příliš individualistické pojetí našich útočných akcí. O poznání lepší byla i obrana Vršovic, která byla najednou agresivnější a nám velmi znepříjemňovala zakončení. My jsme naopak nechali soupeři volné pole působnosti za čárou devítimetrového hodu a výsledkem byla již zmíněná plichta cca 5 minut před koncem prvního poločasu. Pak jsme se přeci jen trochu zvedli a do konce poločasu jsme odskočili na rozdíl 3 gólů. 

Vstup do druhého poločasu prakticky navázal na naší nevydařenou pasáž poločasu prvního. Málo pohybu na spojkách a místy až beznaděj při vytváření střeleckých příležitostí se staly koloritem našeho útočného snažení. Bohužel je znát, že naše střední spojka příliš tréninkových jednotek v posledních týdnech neabsolvovala, a to výrazně snižuje údernou kvalitu našich spojek (na jejichž hře stojí náš úspěch či neúspěch). Celým druhým poločasem jsme se tedy tak nějak protrápili. Občas jsme vedli o gól, občas o dva, někdy to byla plichta. Vedení jsme ale z našich rukou nepustili (přestože šotek v IS na hanball.cz tvrdí něco jiného). Výsledkem našeho snažení byla utrápená výhra o 2 góly. 

Co říct závěrem. Náš výkon v zápase byl určitě ovlivněn místními podmínkami, na které nejsme úplně zvyklí a se kterými zde bojujeme pokaždé. Na druhou stranu to může být i určité varování, že naše dosavadní výsledkové úspěchy už nemusí být takovou samozřejmostí. To nám asi více napoví následující střetnutí se Slavií Praha, na které jste srdečně zváni tuto sobotu od 17 hod na naší domácí palubovku. 

Více informací (i když trochu zkreslených) pro milovníky statistik zde https://www.handball.cz/souteze/muzi/2-liga-muzi-jvc/detail/zapas/6e5d0f9a-62ca-478f-897c-d649c75545a0