Muži A – 10. výhra v řadě

TJ Lokomotiva České Budějovice – SK Slavia Praha

34:26 (21:14)

O uplynulém víkendu jsme se představili v dalším domácím utkání proti Slavii Praha. Na tohoto soupeře se nám dlouhodobě vcelku daří. V podzimní části sezóny jsme na palubovce soupeře s velkou dávkou štěstí vyhráli o jediný gól. Tentokráte však Slavie přijela s notně pozměněnou (rozuměj oslabenou) sestavou. 

Od začátku zápasu nebylo pochyb, kdo bude mít v tomto utkání navrch. Ujali jsme se vedení o 4 góly, které se sice následně o něco ztenčilo vinou naší nedůslednosti v obraně, ale v cca 10 minutě prvního poločasu jsme stabilizovali náš výkon a vedení jsme opět navýšili, a to na nějakých 5 gólů. Tento odstup jsme do konce poločasu již nedovolili snížit. Dařilo se nám zejména v útoku, když do brány spadlo prakticky vše, co jsme na ní hodili. Trochu problémů nám dělala slávistická křídla, která naše konto zatížila největším počtem branek. Celkově ale výkon nebyl špatný. Běhalo se, hrálo se v plném nasazení a přes drobná zaváhání jsme zápas kontrolovali a poločas skončil naší výhrou o 7 gólů. 

Úkol do druhého poločasu byl poměrně jasný – hlavně neusnout na vavřínech. No, a to se nám vcelku dařilo hlavně v jeho první polovině, kdy jsme náskok navýšili na nějakých 12 gólů. Pak bohužel z naší strany přišla snaha o jakousi exhibici, která však místo oku lahodícím akcím, místy vypadala jako špatně secvičené kabaretní představení. Slavii jsme tedy umožnili náš náskok korigovat a snížit ho na nějakých 6 gólů. Víc jsme naštěstí nedopustili a v závěru zápasu jsme vedení ještě navýšili na rozdíl 8 gólů. 

V dalším kole vyjíždíme na palubovku záložního týmu Nového Veselí, který suverénně vládne naší tabulce bez ztráty bodu. Tak nám držte palce, ať se nám zadaří i v dalším zápase a dovezeme nějaký ten bodík i z Vysočiny.

Více informací pro milovníky statistik zde:

https://www.handball.cz/souteze/muzi/2-liga-muzi-jvc/detail/zapas/84684db5-7da0-4f64-b5ed-dfe8acbdb9aa