Starší dorost – Prostřílený zápas

Sokol Šťáhlavy – Loko České Budějovice
21:20 (11:12)

Na další ligový zápas jsme cestovali v sobotu do Šťáhlav. Jedno citelné oslabení nám bylo známé už z dřívějších dob a to, že náš moudrý stratég Kamil s námi neodcestuje, a tak chytré rady našim ovečkám zbydou jen na mne. V pátek večer jsem ještě dostal další nemilou zprávu, a to že naše ostré křídlo Karel je stále nemocen. Z mladšího dorostu nám jel pomoct pouze Matyáš, ostatní z různých důvodů nemohli s námi odcestovat.Tudíž naše soupiska moc plná nebyla a v autech zbylo dost místa, tak jsme mohli s sebou vzít i část našeho fan klubu.

Do začátku utkání jsme vstoupili famózně a v 5.té minutě jsme vedli 3:0. Vycházeli jsme ze zabezpečené obrany, za kterou nás jistil skvěle chytající Mates. Dokonce se nám konečně vedlo, snad i s Boží pomocí, dohrávat do křídel, které vyložené šance proměňovali. Soupeř naši hru začal pomalu číst a nechával nám prostor na spojkách, kde jsme měli dost střel jak z dálky, tak i z různých proskoků. Bohužel se projevila naše achilova pata posledních zápasů, a to prachbídná koncovka. V poločase jsme si odpočinuli v rohu haly a s mírným optimismem, kdy jsme vedli o 1 gól jsme si povídali, co zlepšit a jak nepodlehnout sílícímu tlaku jak ze strany Šťáhlavských, tak i rozhodčích.

2.poločas byl jak na houpačce. Skóre se měnilo ze strany na stranu +- 1 gól, jen to bylo velice pomalé tempo střídání skóre, protože naše střelba končila buď nad brankou, nebo vybíjením soupeřova golmana. Mé prosby a přání, aby si kluci nechali říct nebyli akceptovány a vyslyšeny, tak jsme soupeři bohužel neodskočili. Tvrdá hra soupeře bohužel byla spíše přehlížena, tak se naše frustrace zvyšovala. Bohužel po ukázání, že umíme taky nějakou ránu rozdat jsme si šli odpočinout na střídačku, akorát vždy nám na 2 minuty chyběl potřebný kus na hřišti. Navíc Fíla nasbíral už dostatečný počet minut, tak si mohl jít odpočinout už po zbytek utkání na tribunu. Zbraně jsme nesklonili, bojovali až do závěrečného hvizdu, bohužel nás soupeř udolal a zvítězil jednobrankovým rozdílem.

Co říct závěrem…. Mohu hrdě prohlásit, že kluci bojovali od začátku utkání až do konce, za to jim patří velký dík. Pochvalu zaslouží i Mates v brance, který celý zápas dokázal držet velice slušné procento úspěšnosti zákroků. Děkuji ještě Matyášovi Vaverků, že s námi odcestoval k zápasu. Můj poslední dík patří hlasitým fanouškům, kteří nás po celý zápas podporovali. Musim pohanit naši úspěšnost střelby, která stála za prd a mrzí mě, že si nenecháme říct a musíme vymetat vingly, přitom bouchnout to o zem je mnohem úspěšnější varianta. Máme na to týden, abychom na tréninku zapracovali na zlepšení hlavně v koncovce a naší útočné hře. Tímto chci všechny pozvat na náš domácí zápas již tuto sobotu 5.10.2022 od 15:00 proti zatím 100% týmu Strakonic, který neztratil ani bod. Bude to jistě oku lahodící házená, tak nás přijďte podpořit.

Více pro milovníky čísel:
https://www.handball.cz/souteze/muzi/2-liga-starsi-dorostenci-cechy/detail/zapas/e5b40328-35d5-4048-9adb-86121f7c3d90

Autor: Radek Mráz